Omgeving de Vecht

De Vecht is een van de mooiste rivieren van Nederland. Tientallen buitenplaatsen spiegelen zich in het water en herinneren aan onze Gouden Eeuw. Hier is het puur genieten van de unieke combinatie van historie, cultuur en een prachtig en gevarieerd landschap. De rivier de Vecht, die zich een weg baant tussen Muiden en Utrecht, is een prachtige omgeving voor een boot. De Vecht stroomt door de volgende steden, Muiden, Weesp, Nigtevecht, Nederhorst den Berg, Loenen, Vreeland, Nieuwesluis en Breukelen, elk met hun eigen karakteristieke sfeer.

Weesp ook vertrekpunt
Weesp is een kleine stad en gemeente, gelegen in de Nederlandse provincie Noord-Holland, ingesloten tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en de Vecht. De gemeente telt 20.219 inwoners en heeft een oppervlakte van 21,88 km²(waarvan 1,21 km² water).

Nigtevecht, 1 uur varen
Nigtevecht is een dorp aan de Vecht in het uiterste noordwesten van de Nederlandse provincie Utrecht, behorend tot de gemeente Stichtse Vecht. Het dorp heeft 1.565 inwoners (2020). Tot 1989 vormde het een afzonderlijke gemeente. In 1989 ging de gemeente Nigtevecht op in de gemeente Loenen, om vervolgens in 2011 op te gaan in de fusiegemeente Stichtse Vecht.